Szelet a vitorlába

„Szelet a vitorlába” 2019

Huszadik alkalommal várták a diákokat, a szülőket a „Szelet a vitorlába!” Családi Napok-Debreceni Pályaválasztási és Szakképzési Kiállításra, amelyet a Főnix Csarnokban rendeztek meg 2019. október 9-11. között.
A rendezvény célja a továbbtanulás segítése mellett a szakképzés népszerűsítése volt.
A szakképzési kiállításon 40 oktatási intézmény, 42 munkáltató és 15 pályaválasztásban közreműködő szervezet mutatkozott be. Az oktatási intézmények között kapott helyet iskolánk is a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum József Attila Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.
A legizgalmasabb és legnehezebb döntések egyike egy nyolcadik osztályos tanuló számára, hogy hogyan és merre tovább. Ezen a három napos eseményen a szakmák világában kalandozhattak az általános iskolások. Különböző előadásokkal, szakmabemutatókkal, önismereti sarokkal, játékos nyelvi tesztekkel, valamint pályaorientációs és pályaismeret bővítő feladatokkal várták a diákokat.
A rendezvény lebonyolításában intézményünkből 3 szakoktató Horváthné Hevér Judit, Kovácsné Vámosi Mária és Struba József Levente valamint Kovács Viktória, Nagy Vivien Melinda, Radics Dzsenifer és Szabó Patrik tanulók vettek részt.
Az iskolánk tájékoztató anyagok, szórólapok, apró ajándékokkal valamint látványos, gyakorlati bemutatókon keresztül (szakács, pincér, eladó) segítették a pályaválasztást.
Egészséges életmóddal kapcsolatos TOTÓ kitöltése, cukorka mérése digitális mérlegen, hozzá nyugta kitöltése valamint különleges éttermi eszközök felismerésével hoztuk közelebb a szakmához az odalátogató diákokat. Standunknál gyümölcs- és zöldségsalátát is fogyaszthattak a vendégek.
Egy jó szakma biztos megélhetést jelent!

Kovácsné Vámosi Mária
szakoktató

Szelet a vitorlába2

szelte a vitorlába1

Hozzászólások lezárva.