Szalagavatók iskolánkban

A szalagavató minden végzős diák számára az utolsó közös, önfeledt ünnep, ahol közelebb kerülhetnek egymáshoz a tanárok és a diákok, ahol újraértelmezhetik a fiatal felnőttek az osztályközösség már vissza nem térő varázsát.

Ezen a napon hosszú próbák, végtelen civakodások és persze nevetéssel töltött percek, órák visszhangzanak a gondosan előkészített műsor minden egyes pillanatában. Az izgalom nemcsak a közönség jelenlétének szól, hanem annak a fáradságos munkának is, amiben mindannyian részt vehettek. Ezen az estén minden egy kicsit lelassul a végzős tanulók számára. Néhány órára megszűnik az iskola fárasztó, kötelességektől terhes intézmény lenni, és sokkal inkább tűnik az elmúlt években megélt, biztonságot nyújtó második otthonnak, ahol együtt teltek el a hosszú hétköznapok ugyanazokkal az ismerős arcokkal, azzal a mára már igazi közösségé formálódott osztállyal.

Nem zajlott ez másként a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum József Attila Gimnáziuma és Szakképző Iskolájának szalagavató ünnepségén sem.  Az ünnepséget végzős diákjaink versmondása, és Strubáné Fenyves Anita igazgató asszony beszéde nyitotta meg. Ezt követte a kimagasló teljesítményt nyújtó tanulók emlékjelvényének átadása, majd a szalagtűzési ceremónia.

Szaki

A felavatott végzősök virágokkal köszöntötték a pedagógusi kart, ezzel köszönve meg áldozatos munkájukat, majd egy megható búcsúbeszéd zárta a megemlékezés perceit, hogy utána átadhassák magukat az önfeledt szórakozásnak és szórakoztatásnak az általuk készített műsorszámokkal.

Ezen az estén a művelődési ház levegője telve volt izgatottsággal, várakozással, hiszen a szalagavató ünnepséggel a fiatalok átléptek egy bizonyos küszöbön, és elindultak az utolsó megpróbáltatások és a végleges búcsúzás felé.  Kívánjuk nekik, hogy érjék el kitűzött céljaikat, valósítsák meg még a legmerészebb álmaikat is, és sikeresen vegyék majd az előttük álló akadályokat az életük során.

Tóth-Papp Józsefné

Szalagtűző, 2015

December 12-én lezajlott a 2015-ös szalagtűző ünnepély, melyen a két végzős osztály volt az ünnepelt. Jómagam a 12. A osztály tanulója vagyok.

A jelvény, illetve a szalagok feltűzése után a két osztály műsora következett. Mindenki nagyon izgult, de amint kiléptünk a színpadra, máris elmúlt a félelmünk, hiszen ha már elkezdtük, be is kell mutatnunk a produkciót. A tizenkettedik évfolyamosok énekkel, tánccal, bemutatkozó videókkal, illetve egy paródiával szórakoztatták a közönséget. Egy-egy műsorszám után pedig bezsebelhettük a jól megérdemelt tapsot. A műsor megvalósítása példaértékű volt, mindenki maximálisan „odatette magát”, és emellett még jól is érezhettük magunkat.

Gimi

Mindezek után pár óra pihenés következett, majd jött a vacsora – utána mindenki csak pihegni tudott. Hamarosan meg is nyitotta a bált az Apollo Music Band együttes, illetve néhány vendég parázs ritmusú táncba kezdett – gondolván, hogy mindenki követi majd példájukat. Ám így is lett, percekkel később egyre többen lettek a parketten, és kiváló hangulat mellett hajnalig tartó tánc folyt a művelődési ház nagytermében. Én úgy gondolom, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, csak mosolygós arcokat lehetett látni ezen a kellemes estén.

Szeretném megragadni itt is az alkalmat, hogy megköszönjük a végzősök osztályfőnökeinek, Pallagi Józsefné tanárnőnek és Hágen Zsolt tanár úrnak, a tizenegyedikes osztályfőnököknek, Gombos Lászlóné tanárnőnek és Kovács Tamás tanár úrnak, a pedagógusi karnak, a tizenegyedik osztályos tanulóknak a hatalmas szervezői munkát, az Ady Endre Művelődési Központ igazgató asszonyának, Radics Zoltánnénak a paródia betanítását és a helyszín biztosítását, hiszen nélkülük és mindezek nélkül ez az esemény nem jöhetett volna létre. És persze ne hagyjuk ki a végzős osztályokat sem, akik bemutatták a produkciókat.

Sass Fruzsina, 12. A

Hozzászólások lezárva.