Szakács
34 811 04
A képzés megkezdésének feltételei:
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében a Vendéglátás-turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
Szakmai előképzettség: –
Előírt gyakorlat: –
Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.
A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai
követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti |
|
azonosító száma | megnevezése |
11518-16 | Élelmiszerismeret |
11561-16 | Gazdálkodási ismeretek |
12096-16 | Szakács szakmai idegen nyelv |
12094-16 | Ételkészítési ismeretek alapjai |
12095-16 | Ételkészítési ismeretek |
11519-16 | Élelmiszerbiztonsági alapismeretek |
11497-12 | Foglalkoztatás I. |
11499-12 | Foglalkoztatás II. |