Lezajlott a Nyitott Kapuk Napja a JAGSZI-ban

Mintegy száz érdeklődőt vonzott a BSZC József Attila Gimnáziuma és Szakképző Iskolájába a 2015. november 26-án megtartott beiskolázási rendezvény, a Nyitott Kapuk Napja. A jó hangulatú és tartalmas délelőttön nem csupán Polgár, hanem távolabbi települések nyolcadikosai is képviseltették magukat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A rendezvény egységei között találhattunk komoly, informatív előadásokat, de nem maradtak el a könnyedebb, szórakoztató jellegű műsorszámok sem.

Mindenekelőtt egy látványos pályaválasztási kiállítást tekinthettek meg látogatóink az iskola ebédlőjében. Később Strubáné Fenyves Anita tagintézmény-vezető asszony részletesen ismertette a leendő kilencedikesek lehetőségeit Polgár középiskolájában. Tájékoztatást adott az intézmény képzési struktúrájáról, a megszerezhető végzettségekről, és természetesen színes szemléltetést nyújtott a tartalmas diákéletről, a tanórákon kívül folytatható, érdekes tevékenységekről is.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Kovács Gyula tartott rendkívül tanulságos pályaválasztási előadást, mely során a korosztályhoz közel álló példákon keresztül világított rá a felvételi előtt álló nyolcadikosok esetleges problémáira, az előttük álló döntések fontosságára. Hangsúlyozottan szólt a szakmatanulás előnyeiről és megkérdőjelezhetetlen fontosságáról mai világunkban.

Külön említést érdemelnek fellépő művészeink, akik rendkívül szórakoztató műsorszámokkal tették vidámmá a hozzánk ellátogató általános iskolások délelőttjét. Iskolánk két tanulója, Barnes Imogen Eve és Molnár Imre Antal (a 10. A osztály diákjai) szaxofonon, ill. citerán adott elő egy-egy rövid darabot, Megyesi Máté (12. B osztály) pedig egy somogyi kanásztánccal örvendeztette meg a közönséget.

A szórakoztató műsorok sorát Fenyves Csaba bűvészelőadása zárta. A fiatal bűvész ugyancsak a JAGSZI tanulója volt egykor, most pedig – az egyetemi tanulmányok mellett – egyre nagyobb ismertséggel rendelkezik az illúziók mestereinek világában is. Látványos és megnevettető műsora emlékezetes marad mindazok számára, akik ott lehettek.

A rendezvény utolsó szakaszában bemutatóórákon vehettek részt az érdeklődő nyolcadikosok. Azok, akik a szakgimnáziumi felvételit tűzték ki célul, az informatika és a kereskedelem ágazat egy-egy elméleti és gyakorlati foglalkozását tekinthették meg, a szakközépiskolába igyekvők pedig eladó-, valamint pincérgyakorlaton vehettek részt.

Nagyon örültünk a szép számú résztvevőnek, reméljük, mindenki jól érezte magát nálunk! Bízunk benne, hogy mindenkit meggyőztünk róla: érdemes a JAGSZI-t választani a felvételi eljárás során!

Kerényi György

Hozzászólások lezárva.