Látogatás a Debreceni Egyetemen

Január 24-e reggelén szállhattunk fel az autóbuszra, amely elvitt minket a Debreceni Egyetemre. A neves intézményben az Informatikai Kart látogathattuk meg.

Vendéglátóink sajátos tanórákra osztották be napunkat. Mindenekelőtt az ún. ciscolabort tekintettük meg az első órán, amikor is pingelésről és a CLI-beállításokról tanultunk. A szünet után, a második órában a 3D-s nyomtató rejtelmeivel foglalkoztunk. A különleges nyomtatóval egy láncot és egy kígyót nyomtattunk. Természetesen bemutatták azokat a programokat is, amelyekkel meg lehet tervezni a különböző, 3D-s nyomtatásra szánt.

Hamarosan újabb élmény várt minket: átmentünk egy másik épületbe, egy tárgyalóterembe, ahol a „szuper számítógép” várt minket. Egy látványos prezentáció segítségével mutatták be nekünk, hogy mennyi mindenre használják a „szuper számítógépet”: orvoslásra, meteorológiára és még sok más, fontos területen. Elmondták, hogy hazánkban ez, a debreceni a legjobb, legnagyobb számítógép, világszinten pedig Kínába büszkélkedhet a legerősebb komputerrel. A prezentációt megtekintése után megnézhettünk egy igazán régi számítógépet, amelynek megmutatták ma már sajátosnak számító hűtését és tűzoltószerkezetét is.

 

Fenyves Bence, 12. B

Hozzászólások lezárva.