Közös Nevező

 

Iskolánk bekapcsolódott a Centrópa Alapítvány által szervezett, Közös Nevező című projektbe, melynek célja a másság elfogadása, a toleranciára nevelés.

E program első foglakozásán január 23-án vehettünk részt Nyíregyházán a Nyíregyházi Fogyatékos Otthonnal közöse.  Kíváncsian vártuk, hogy találkozhassunk az otthon lakóival.

Közös programunk első állomása a Jósa András Múzeum volt, ahol a Nem Privát Színház együttműködésével megismerhettük egymást. Különböző feladatokat kaptunk – például: bemutatkozás különféle stílusokban, érdekes kézfogások, csapatokban alkotott emberi szobrok és más-más ügyességi feladatok.

Tízóraink elfogyasztása után a múzeumot körbejárva csoportokban kellett rejtvényeket megoldanunk. A délutáni órákban megnéztük hol és hogyan élnek, mivel telnek napjaik az otthon lakóinak. Megtekinthettük a saját kézzel gyöngyből készített kulcstartóikat, nyakláncaikat és a hozzájuk tartozó karkötőiket, állatfiguráikat, valamint a textilből szőtt szőnyegeiket.

Hazaindulás előtt kis csapatunkkal és felügyelő tanárainkkal a plázát is bejárhattuk. Utazás közben elgondolkoztunk, hogy a fogyatékkal élő emberek sem különbek, mint bárki más: tehetségesek, jó fejek, humorosak és nagyon szerethetők. Izgatottan várjuk a következő találkozást velük, ami február 20-án valósul meg.

 

Farkas Krisztina, 9. A,  Hásenauer Titanilla, 10. A

Hozzászólások lezárva.