Két elnyert díj az Országos Diákfilm Fesztiválon

Szép eredményeket ért el iskolánk a 2015. május 22-ei Országos Diákfilm Fesztiválon, Budapesten. A Polgári József Attila Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai összesen két filmmel indultak a megmérettetésen, és mindkét alkotás kategóriagyőztes lett.

Császár Gergő Túl a képernyőn című mozija a számítógépes játékok egyfajta hatástanulmánya, amelyről elmondható továbbá, hogy látványossága mellett komoly üzenetet is közvetít a nézők felé. Érdemes megtekinteni, majd elgondolkodni a látottakon.

Répási Vendel a Lettünk hősökké és áldozatokká című kisfilm egyik fontos mellékszerepét játszotta. Maga a darab még 2014 őszén készült – kizárólag iskolánk tanulóinak szereplésével -, hogy emléket állítson 1956-os hőseink számára. Vendel – szerepének hiteles és beleélő alakításával – nagyban növelte a darab értékességét.

Császár Gergő a “legjobb vizuális effektek” kategóriájában aratott győzelmet, Répási Vendel pedig a “legjobb férfi mellékszereplő” díját vehette át Budapesten. Ezúton is gratulálunk nekik!

 

Hozzászólások lezárva.