József Attila Labdarúgó Torna a középiskolában

 

2016. január 28-án megrendezésre került iskolánkban a JALT Kupa, melyen elsősorban a Polgár környékén lévő iskolák nyolcadikos tanulói vettek részt.

Több helyről is érkeztek diákok, mint például Tiszacsegéről, Görbeházáról, Mezőcsátról, Tiszagyulaházáról, és természetesen Polgár is indított csapatot. A futball mellett, a szünetekben a diákok szellemi vetélkedőn is részt vettek: „gól vagy nem gól” szituációkat dönthettek el értékes pontokért, rejtvényt tölthettek ki a futballal kapcsolatban, illetve híres, magyar futballisták arcképeivel rakhattak ki puzzle-t, majd kitalálhatták, ki is valójában az a személy. A tornát polgári általános iskola csapata nyerte meg, a második helyezettek szintén a helyi iskola diákjai voltak, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a görbeházi általános iskola csapata állhatott fel.

A polgári nyolcadikosok győztes csapata

A polgári nyolcadikosok győztes csapata

Tiszagyulaháza csapata

Tiszagyulaháza csapata

A tiszacsegei gárda

A tiszacsegei gárda

Egy újabb együttes a polgári Vásárhelyiből

Egy újabb együttes a polgári Vásárhelyiből

Mezőcsát is elküldte az Egressys Fiúkat

Mezőcsát is elküldte az Egressys Fiúkat

Görbeháza három csapattal indult

Görbeháza három csapattal indult

A polgári nyolcadikosok harmadik egysége

A polgári nyolcadikosok harmadik egysége

Ezután iskolánk tanulói is részt vettek egy tornán, a középiskolások egy külön csoportban szerepeltek. Öt csapat nevezett a tornára: a Lómaiak, az Utcai Vegyes Efcé, a Tanárock, a Street Football és a Futball Tech Academy. Szoros küzdelemben és színvonalas mérkőzések során dőlt el, melyik csapaté is legyen a trófea. Bizonyára a tapasztalat segítette győzelemre a Tanárock csapatát, második lett a Lómaiak gárdája, harmadik a Street Futball csapata. A torna gólkirálya Juhász Gergő és Hágen Zsolt tanár úr lett 5-5 mesteri találattal.

Mindemellett kiváló ellátást is kaptak a diákok, szurkolók, csapatvezetők, tanárok, adminisztrátorok és mindenki, aki még ott volt. Agócsné Zsuzsa néni és Gulyásné Marika néni zsíros kenyérrel és forró teával várta azokat, akik megéheztek, illetve megszomjaztak. Köszönjük Nekik!

Meg kell említenünk a rendezvényünk segítőit is. A Novák Optika egy focilabdával támogatta a tornát, melyet a szellemi vetélkedő nyertes csapatának ajándékozott az iskola, mégpedig a Mezőcsát – Egressys fiúk csapatának. Többen segítették adományukkal a diákok kalóriaellátását: Arditti Pékség (Polgár), Kukori Húsáruház (Polgár), Szakácsi Csaba és Szűcs Tibor László polgári lakosok. Segítségük nagymértékben elősegítette a torna sikeres lebonyolítását!

Köszönjük mindenkinek a segítséget, és külön köszönjük Hágen Zsolt tanár úrnak, hogy megszervezte nekünk ezt a fantasztikus sporteseményt. Köszönjük azoknak is, akik a szellemi vetélkedőben segédkeztek: Demeter Endre és Domány Csaba tanár úrnak, illetve Bene Krisztián tanár úrnak, aki társjátékvezetőként óvta a fair play szellemét a játéktéren.

 

 Sass Fruzsina, 12. A

Hozzászólások lezárva.