EuroSkills 2018

EuroSkills 2018

EuroSkills-2018

A két évente megrendezésre kerülő Euroskills, vagyis a fiatal szakemberek Európa- bajnoksága látványos bemutatója a szakmáknak és a legfrissebb európai fejlesztéseknek. 28 ország képviselői vettek részt ezen a versenyen, amelyet Budapesten a Hungexpo területén rendeztek meg 2018. szeptember 26. és 28. között a Worldskills Europe, a Skills Hungary és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Az EuroSkills karrierlehetőségek széles választékát mutatja be, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Euroskills 2018_4

A Hajdú- Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara buszokat indított a versenyre, hogy a szakma választás előtt álló tanulók betekintést nyerjenek az egyes szakmák titkaiba.

Iskolánk is azon szerencsések között volt, akik részt vehettünk ezen az eseményen. 20 tanuló és két kísérő nevelő utazhatott a döntőre. A tanulók, akik maguk is szakmát tanulnak, itt láthatták, milyen fontos az, hogy valakiből a maga mesterségében jó szakember legyen. Láthattunk versenyezni, szakácsokat, pincéreket, cukrászokat, fodrászokat, kozmetikusokat, faipari munkásokat, pékeket, hotel recepciósokat, ápolókat és gondozókat, virágkötőket, kertépítőket, dekoratőröket és még sorolhatnánk a szakmákat, amelyek képviselői a versenyen összemérték tudásukat.

Euroskills 2018_3

A kontinens legfelkészültebb fiatal szakemberei versenyeztek egymással az Európa legjobbja címért.

A versenyek 37 helyszínen folytak, 25 helyszínen lehetőség volt szakmakipróbálásra is, Try a skill” elnevezéssel. Érdekes feladatok, izgalmas játékok várták a tanulókat. A fodrászoknál hajtincseket festhettek, a faipari munkásoknál készíthettek maguknak kulcstartót, kérdésekre kellett válaszolni és ajándékot kaphattak, csakhogy néhányat említsünk a sokféle lehetőség közül.

Euroskills 2018_2

Gyorsan elrepült az a három óra, amelyet nézelődéssel tölthettünk. Visszatérve a buszra a tanulók elmesélték egymásnak tapasztalataikat. Mindannyiunk számára érdekes és élményekkel teli volt ez a nap és talán ösztönző is némely tanuló számára.

Euroskills 2018

Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen a rendezvényen.

 

 

Polgár, 2018. október 01.

Mályi Lászlóné

                                                                                              Kovácsné Vámosi Mária

                                                                                              kísérő pedagógusok

Hozzászólások lezárva.