Diák-önkormányzati nap a JAGSZI-ban

 

2016. április. 15-én volt annak az ideje, hogy az iskola tanulói és tanárai megmérettessék magukat különböző feladatokban.

A délelőtti órákban rengeteg olyan feladatot kellett megoldaniuk, amik játékos jellegűek voltak. Kreatív játékkitalálóink belecsempésztek a napunkba egy fejtörőt, eszperentét, matematikai feladványt – természetesen rengeteg más szórakoztató feladványt is –, valamint megadott szempontok szerint kellett embereket keresni a városban, és ugyanezzel a módszerrel kellett alkotni egy három versszakos, rímelő verset. Megjegyzem, mind a tanárok és mind a diákok részéről nagy fantázia mutatkozott meg a versek sokszínűségében.

Tizenegy órakor kezdődött a tornateremben az igazi szórakozás. A különböző évfolyamok bemutatták osztályukat egy-egy kisfilmben, amit a diákok és a pedagógusok együtt néztek végig. Diáktársaim többsége igyekezett a vicces téma felé haladni, és így hozták össze a lehető legjobb videókat.

Minden osztálynak – még a tanári karnak is – elő kellett adnia egy-egy adott meséből egy jelenetet. Nos, nem kell kiemelnem, hogy mindenki felhőtlen nevetéssel reagált a mókásan kivitelezett történetekre. Külön figyelmet fordítok a tanárok által összehozott kis „színdarabra”, ami valami eszméletlenül ötletes lett. Talán a szereposztás is sokat tett hozzá.

Ahogy ezek az órák lementek, a zsűri elvonult tanácskozni. Nagyon nehéz dolguk volt a döntésben, de végül a zsűri elnöke, Vígh Lilla kiosztotta a díjakat a fotópályázatban résztvevőknek. A beadott képek mindegyike fantáziadúsra sikeredett, és ez a döntés még nekem is feladta volna ez a leckét.

Ezen kívül még a József Attila Napok során megrendezett programok eredményeit is kihirdették a csapatoknak, akiknek az alkalom adtával én is szeretnék gratulálni.

Összességében elmondható, hogy egy jó hét ment végbe és ez sokáig meg fog maradni a résztvevők emlékeiben.

Jakab Klaudia, 9. A

Hozzászólások lezárva.