Csibeavató a JAGSZI-ban


 

Az idei tanév se kezdődhetett volna másként itt, a JAGSZI-ban, mint a kilencedikesek, azaz a csibék beavatásával. A szeptember 29-ei avatást többnapos előkészületek előzték meg.

Annyit tudtunk, hogy egy rövid műsorral be kell mutatkoznia az osztálynak. Hosszú viták után megszületett egy táncprodukció, amit unásig gyakoroltunk. A Csibeavató hetének első napján a tízedikesek kiosztották a „jelmezeinket”, egy zuhanysapkát és egy névtáblát, melyet mindenkinek az általuk megadott becenévvel ellátva kellett hordani. A jelmezeket csak órán és az iskolát elhagyva lehetett levenni. Ezen szabályok megsértése, vagy be nem tartása büntetőfeladatokat vont maga után, amiket gyorsan gyűjtöttünk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mire elérkezett a nagy nap, már a legrosszabbakra számítottunk, de túléltük. Először „jelmezünkben” előadtuk a műsorunkat, utána letettük a csibeesküt. Ezt követték a feladatok, melyeket csoportokban kellett teljesítenünk. Például tojást kellett fiúk nadrágszárán átvezetni, babapelenkából csoki pudingot enni, lufit kellett borotválni, amely liszttel, vízzel vagy kefírrel volt töltve. Liszttel töltött tálban almát kellett keresni a szánkkal. Büntető feladatként összekötött lábbal elérni a buszt, és énekeltünk egy fülhallgatóban hallott zenére. Rengeteget nevettünk egymáson, jól szórakoztunk és rájöttünk, nem is kellett volna félnünk. Osztályfőnökünk dicsérettel illette az osztályt a csibeavatón való eredményes szereplésünkért.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezek után csak annyit mondhatunk, hogy várjuk a jövőre érkező 9. évfolyamot.
Nyugi, Csibék, nincs mitől tartani!

 

Sebők Mária és Szabó Patrik 9. A

Hozzászólások lezárva.