Budapesti kirándulás október 15.

  1. október 15-én Budapestre utazhattunk, hogy meglátogassuk a Holokauszt Emlékközpontot. Az emlékközpontban több kiállítást is megtekinthettünk.

A „Mágikus tanórán” Houdini és Rodolfo nyomába eredhettünk, és megismerkedhettünk a két zseniális művész életével a különböző kellékek segítségével.

A „Felfedezők nyomában” című tárlaton megtudhattuk, hogyan lehet kioldani az aranyat, ha egyszer már feloldottuk vagy biciklivel áramot fejleszteni. Felfedezéseket és találmányokat tekinthettünk meg testközelből.

A későbbiekben egy kiselőadást láthattunk a megtekintett eszközök használatáról és Houdini szabaduló művészetéről. Közülünk kértek fel gyerekeket hogy bemutathassák ezt a kis trükköt, de senkinek sem sikerült a szabadulás.

A következő állomásunk a Magyar Nemzeti Múzeum volt, ahol több kiállítást is meglátogathattunk. Végül szabad foglalkozás keretében bejárhattunk egy plázát, ezt követően pedig már csak a hazautazás maradt hátra. Nagyon jól éreztük magunkat, és bízunk benne, hogy máskor is részt vehetünk hasonló kirándulásokon.

 

Kocsis Elizabet, 9. A

 

Hozzászólások lezárva.