BSZC JAGSZI Beiskolázás 2017-2018


BSZC JAGSZI Beiskolázási Tájékoztató pdf letöltése

kod


Miért a Jagszi?

Hogy miért a polgári JAGSZI-t választottam középiskolámnak?A válasz összetettebb, mint azt gondolnátok.

8.-os koromban nekem is szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy az általános iskolának vége, így el kellett gondolkodnom, hogyan tovább. Mivel nem volt még konkrét célom, hogy mit szeretnék csinálni az életben, így egyértelmű volt, hogy gimnáziumba fogok menni, nem szakközépbe. Na de hová?Természetesen én is jártam pár középiskola nyíltnapján (persze a nézelődésen kívül jó volt kicsit „lógni” is a suliból, de elsősorban tényleg érdekelt az új iskola választása). Egy iskolai nyíltnap már azonnal komoly hatással van a leendő diákra. Nem is gondoltam volna például, hogy az akkor legjobban vágyott középiskolában már a nyíltnapján csalódnom kellett. Nem úgy a JAGSZI-ban, ahol már az iskola kapuját átlépve kellemes légkör fogadott. A tudásvágytól és az ’új’ megismerésétől már meg is fogalmazódott bennem az elhatározás: Én ide fogok járni! Ezt a döntésemet persze alátámasztották a következő, nem elhanyagolható tényezők is: elsősorban közel van. A JAGSZI ugyanolyan színvonalas oktatást, programokat nyújt, mint bármely más intézmény – akkor miért menjek adott esetben több 10 kilométert ugyanazért a tudásért, ha azt helyben is elsajátíthatom? Továbbá én voltam (most húgom) a 3. generáció családunkból, aki a JAGSZI padjait koptattuk/-juk. (Nagymamám az első osztályba járt az iskola megnyitása után, majd édesanyám következett, mindkettőjüktől csak jókat hallottam az iskoláról, így ezek csak megerősítették elhatározásom az iskolaválasztásról.)

Az itt eltöltött 4 évem felettébb tartalmasan telt. Ezt elsősorban nagyon jó tanárainknak és a színes programoknak köszönhettük. Tanulás: Ebben az iskolában tényleg minden tanár nagyon rendes és jól képzett (ez sajnos nem sztenderd mindenhol). Ha jó a tanár, akkor nem kín bejárni az órára, még ha nem is kedveljük annyira a tárgyat. Ha még figyelsz is arra amit mondanak, akkor tényleg nem sokat kell tanulnod (személyes tapasztalat). Kikapcsolódás: ami tényleg meglepett, az a rengeteg program az általános iskolához viszonyítva: kirándulások hegye (soha nem jártam annyiszor a fővárosban mint előtte), változatos programok hada (sportnapok, karácsonyi süti sütés, JAGSZI-napok és még több kirándulás) fogadott. A 4 év így nagyon hamar eltelt. Egyáltalán nem tűnik olyan messzinek az első iskolanap, amikor kissé szégyenlősen sétáltam be az új osztályterembe. A középiskola mindenki számára meghatározó az életében, így nem mindegy, hogy hol tölti el azt. A JAGSZI pedig olyan iskola, ahol nem szükséges teher a 4 év, hanem élményekben gazdag, és örömmel mégy minden következő nap a suliba.

Természetesen itt is tanulni kell, nem csak szórakozásból áll az élet, de ahogy fentebb említettem, az iskola pedagógusaival nem olyan nehéz ugyanannak a tudásnak az elsajátítása, ami például máshol. Ha már az első két évet „végigpihented”, akkor kezdhetsz gondolkodni a jövőddel kapcsolatban, és választhatsz a különböző faktok közül, amik az adott tárgyból készítenek fel az első igazi megmérettetésre: az érettségire. Ha rendszeresen tanultok az évek alatt, akkor nem csak a dolgozatok lesznek könnyebbek azáltal, hogy nem előtte kell egy nappal mindent megtanulni, csak átnézni, hanem az érettségi is, mert akkor az anyagot újra átolvasva visszatérnek a régi ismeretek, és szintén nem a nagy vizsga előtt kell mindent megtanulni (szintén személyes tapasztalat).

Most az érettségi bizonyítványommal a kezemben boldogan járok egyetemre, de mindig örömmel gondolok vissza a JAGSZI falai között eltöltött éveimre. Hogy mennyire nem nyom sokat a latba, hogy hová jár az ember középiskolába, arra én lehetek egyfajta bizonyíték:kitűnő érettségit szereztem, itt a JAGSZI-ban! Még az egyetemre is a legjobbak között vettek fel!

Tanulás tekintetében nem annyira számít hová jár az ember, tanulni mindenhol kell (aki az ellenkezőjét mondja, annak ne higgyetek), ha a JAGSZI közelebb van hozzád, mint más középiskola, akkor miért ne lennél az iskola diákja? Viszont élmények tekintetében nagyon is sokat számít az iskolaválasztás, és merem állítani a JAGSZI talán a legjobb ebben a tekintetben a környék középiskolái között.

Fontoljátok meg, hová jelentkeztek, ez egy fontos döntés az életetekben, de én csak ajánlani tudom a polgári JAGSZI-t!

Szakácsi Csaba

volt JAGSZI-s diák

Hozzászólások lezárva.