Szakács

Szakács

34 811 04

kep-10

A képzés megkezdésének feltételei:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség  vagy iskolai előképzettség hiányában

Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében a Vendéglátás-turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában

Szakmai előképzettség:

Előírt gyakorlat:

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

 

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

kep-11

 

A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai

követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti

azonosító száma megnevezése
11518-16 Élelmiszerismeret
11561-16 Gazdálkodási ismeretek
12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv
12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai
12095-16 Ételkészítési ismeretek
11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
11497-12 Foglalkoztatás I.
11499-12 Foglalkoztatás II.

 

kep-14

Hozzászólások lezárva.